Кому на кого вчиться? Друга вища освіта

Кому на кого вчиться? Друга вища освіта

Все ще сумніваєтеся в необхідності другої освіти? Тоді спробуйте детально проаналізувати свої службові обов'язки.

Управляти компанією «з розумом» неможливо без розуміння багатьох механізмів. В арсеналі кожного управлінця обов'язково повинні бути знання з галузі цивільного, господарського, трудового та адміністративного права, економіки, маркетингу і навіть PR.

Тому будь-якому топ-менеджера не завадить підкріпити базову освіту другим вищим.
Недолік спеціальних і вузькоспеціальних знань останнім часом особливо відчувають керівні працівники вітчизняних медичних установ. На відміну від західної системи, де шпиталі і відповідні управління очолюють менеджери, за плечима наших головних лікарів, завідуючих відділеннями і чиновників від охорони здоров'я, як правило, суто медична підготовка. На жаль, сьогодні ні в одному з українських вузів не можна вивчити нюанси застосування правових норм у сфері медицини. Тому одна з найбільш популярних сучасних тенденцій вимога другого диплома, юридичної або економічної, в сфері медичного обслуговування.

Щоб побудувати кар'єру в банківській сфері, недостатньо бути успішним фінансистом. Грамотно управляти грошовими потоками, мудро оминаючи підводні камені у сформованій економічній ситуації, дуже і дуже складно. І тут не обійтися без хороших знань законодавчої бази, зокрема, скажімо, фінансового права. А, працюючи у відділі кредитування фізичних та юридичних осіб, доведеться складати контракти і вичитувати документи. У деяких випадках треба буде навіть перевіряти їх відповідність прийнятим правовим нормам і обов'язково постійно відслідковувати появу нових законів. Останні доведеться зіставляти з вже діючими і проводити порівняльний аналіз.

А ось багато авторитетні видання залучають до написання інформаційних матеріалів не тільки досвідчених письменників, але й експертів професіоналів у тій чи іншій галузі знань практикуючих юристів, психологів, економістів. Особливо цінуються фахівці з кількома вищими освітами, одна з яких базову профільне, наприклад, журналістика, філологія. Інший же диплом дозволяє орієнтуватися в темі питання, компетентно висвітлюючи питання, що торкаються на сторінках журналів і газет.

Таким чином, як можемо бачити, додаткове друга освіта дієвий спосіб підвищення рівня професіоналізму практично для будь-якого фахівця. Найпопулярніше на сьогоднішній день друга вища освіта юридична. За ним слід бухоблік та аудит. Третє місце займає менеджмент, потім слідує управління персоналом. Причому вибирають їх найчастіше керівники підприємств і топ-менеджери, які мають «технічну» або «гуманітарну» базу.

Якщо плануєте знову вступати до закладу вищої освіти, радимо скористатись нашою інструкцією зі вступу до ЗВО

Джерело: газета «Робота + Кар'єра»


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука