Як підготуватися до здачі єдиного вступного іспиту з англійської мови

Як підготуватися до здачі єдиного вступного іспиту з англійської мови

Важливість знання англійської в сучасному світі важко переоцінити. Адже це - універсальна мова, якою в тій чи іншій мірі користуються люди практично у всіх країнах.

Діти в школах починають вивчати англійську ще з молодших класів, проте, коли приходить час складати іспити для вступу до вищого навчального закладу, у багатьох починаються сумніви та невпевненість. Причин на те багато: справа може бути, як в недоопрацьованій навчальній програмі, так і в банальному небажанні вчити предмет. Проте, підготовка до успішної здачі іспитів вкрай необхідна. У цій статті ми надамо кілька корисних порад з підготовки, які допоможуть вам успішно пройти випробування і взяти участь в новітній магістерській програмі "Агрокебети".

Чи потрібно добре знати англійську, щоб скласти іспит

Насправді, для успішної здачі вступного магістерського іспиту з іноземної мови, потрібно володіти мовою буквально на базовому рівні. А ось дійсно важливим моментом є вивчення категорій завдань, які будуть поставлені перед абітурієнтом. Вони можуть трохи видозмінюватися з року в рік, але в будь-якому випадку це 2 основних блоки:

  1. Читання (22 завдання).
  2. Застосування мови (20 завдань).

За кожну правильну відповідь зараховується 1 бал, тобто максимум, який можна набрати - 42 бали. Детальну технічну інформацію про завдання можна знайти на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України. В кінці документу, що є на сайті, перераховані англійські слова, що складає базовий мінімум знань абітурієнта.
Відзначимо, що для навчання в програмі "Агрокебети", англійська - не єдиний варіант, можна скласти іспит з будь-якої іншої іноземної мови, наявної в переліку ЄВІ.
З формальної стороною розібралися, тепер пропонуємо вам ознайомитися з порадами, які допоможуть краще підготуватися до самого іспиту.

Розвиваємо навички читання

Це необхідна вправа перед ЄВІ, адже більшість завдань якраз-таки з цієї категорії. Тут порада вкрай проста - більше читайте. Робити це бажано з мінімальним використанням словника. Необхідно випрацьовувати навик виділення загальної ідеї, відділення важливої ​​інформації від другорядної.
Як джерела можна використовувати англійські книги, газети, журнали, що є на просторах інтернету. Однак вибирати потрібно оригінальні, випущені не вітчизняним видавництвом. Що стосується жанру, то це не особливо важливо на перших етапах.
Професійні, вузькопрофільні підручники вивчати потрібно вже тоді, коли це дійсно стане в нагоді. Наприклад, отримавши хорошу посаду в успішній аграрній компанії, що співпрацює з іноземними партнерами. Це цілком можливо з дипломом магістра від "Агрокебети", що відкриває широкі можливості професійного розвитку в аграрному секторі.

Підтягуємо граматику

Єдиний вихід в даному випадку - вчити правила. В інтернеті можна знайти велику кількість підручників, у тому числі і безкоштовних. Це досить клопітка частина англійської мови, з великою кількістю тонкощів і нюансів, які потрібно просто запам'ятати. На даному етапі підготовки важливий системний підхід, щоб не заплутатися і вивчити все правильно. Якщо з цим виникли труднощі, можна звернутися до кваліфікованого репетитора.
Вищезазначені поради стосуються в першу чергу до груп завдань, які були актуальні на 2018 рік. Однак останнім часом ходять чутки, що будуть додані нові блоки питань, серед яких і аудіювання (сприйняття англійської мови). Тому, перевіряти новини про прийдешнє тестування 2019 року зайвим не буде.

Кілька цінних порад від представників "Агрокебети"

Програма "Агрокебети" відрізняється від інших аграрних курсів навчання тим, що в кожного студента буде менторський супровід. Ментори - це успішні діячі аграрного бізнесу і менеджери великих компаній. Вони допоможуть краще зрозуміти матеріал, а також покажуть, як потрібно застосовувати отримані знання на практиці. Для абітурієнтів, які готуються вступати до нас, і яким потрібно скласти іспит з англійської, вони підготували кілька цінних порад з власного досвіду:

  • Розбийте вивчення на етапи, виділіть на кожен певний час. Зробивши таку структуру, ви не будете зайвий раз розслаблятися і повністю зможете сконцентруватися на підготовці.
  • Не відкладайте момент здачі іспиту. Нерідкі випадки, коли людина вже по факту готова до здачі, але через страх або невпевненість відкладає його на “потім”. Краще зайвий раз спробувати, ніж упускати шанс і втрачати час.
  • Морально приготуйтеся до інтенсивної роботи. Вивчення мов справа непроста, на це потрібно чимало часу. Виділяйте хоча б 1 годину в день, а в міру наближення іспиту поступово збільшуйте до 2-4 годин. Однак за вихідні та відпочинок забувати не варто, перевтома ще нікому не допомогла.
  • Регулярно перевіряйте рівень своїх знань. Є багато сайтів, де можна проходити тести онлайн і таким чином в якійсь мірі відслідковувати свій прогрес.
  • Поцікавтесь досвідом людей, які складали аналогічні іспити за останні кілька років. Якщо таких знайомих немає, то можна “погуглити” в мережі, напевно кілька історій вийде знайти. Це дозволить вам краще морально підготуватися до здачі та уникнути "сюрпризів".
  • Відпрацюйте сценарій іспиту. Спробуйте виконати схожі завдання з урахуванням часу, що буде виділено безпосереднього під час іспиту.
  • Отримуйте більше інформації англійською. Можна подивитися серії улюбленого серіалу з оригінальною озвучкою, або знайти необхідну інструкцію іноземною мовою.
  • Чи не прислухайтеся до тих, хто панікує перед іспитом.

Підведемо підсумки

Самостійно підготуватися до вступних іспитів з іноземної мови - завдання цілком реальне, особливо якщо вже є мінімальні знання. А після успішної здачі, ми запрошуємо вас отримати якісну агроосвіту, з направленням на бізнес, за нашою програмою "Агрокебети". У цій сфері спостерігається дефіцит кваліфікованих кадрів, тому зараз просто ідеальний момент, щоб приєднатися до агро і досягти успіхів у цій сфері!

Готуєтесь до вступу в магістратуру? Скористається інструкцією зі вступу, щоб легко пройти всіма сходинками вступної кампанії. 

Джерело: agrokebety.com


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам