Де потрібно працювати, щоб отримувати 50тис. грн в 25 років

Де потрібно працювати, щоб отримувати 50тис. грн в 25 років

Кожен випускник вищого навчального закладу мріє влаштуватися на хорошу роботу. Одним з головних вимог до неї безумовно є заробітні плата. Не секрет, що середня заробітна плата в Україні в 2019 році складає 9429 гривень. Чи вистачає цього?

Кому як, але природно хотілося б більше. Однак, бувають ситуації, що здобута спеціальність більше не відповідає амбіціям і запитам. Причин на це є досить багато: не зовсім усвідомлений вибір спрямованості освіти, втрата статусу професії за роки навчання, або банальна зміна світогляду і цілей. У будь-якому випадку, виникає необхідність шукати нову спеціальність.
Якщо у вищепереліченому ви впізнали свою пролему, то наша освітня програма "Агрокебети" створена якраз для вас. Ми готові навчити агробізнесу людей, різного віку та незалежно, диплом якої спеціальності припадає пилом у них в шафі. Сільськогосподарська сфера сьогодні розвивається швидкими темпами, настільки швидкими, що її не встигають забезпечувати якісними кадрами. Тому дипломовані фахівці, а вже тим більше універсальні, які володіють і аграрними навичками, і управлінськими, цінуються особливо і оплачується їхня праця відповідно високо.

Які посади в агробізнесі найбільш високооплачувані

Ми не будемо розглядати тут такі посади як генеральний директор та інші, звернемо увагу на ті, які можна зайняти відразу після закінчення навчання. Проаналізувавши ринок вакансій, можна побачити наступний розподіл:

  • Агрономи, інженери - від 23 до 40 тисяч гривень;
  • Механізатори, водії - від 12 тисяч гривень (в розпал сезону близько 30 тисяч).

Що стосується найбільш поширеної вакансії з хорошою зарплатнею, то це посада головного агронома. Зазвичай розміщують такі вакансії великі компанії, які здатні запропонувати серйозну щомісячну винагороду. Однак і навички потрібні відповідні, адже від уміння агронома планувати і приймати обдумані рішення залежить і урожай, і в кінцевому результаті прибуток компанії.
Також найчастіше, позиція головного агронома має на увазі знання англійської (або французького, німецького) мови, хоча б на середньому рівні. Саме тому для вступу до програми "Агрокебети" потрібно скласти єдиний державний іспит з іноземної мови (або внутрішній, на базі НУБіП для магістрів). Також важливо і розуміння технологій агрономії, однак знання цих аспектів для вступу необов'язково, оскільки це вже саме те, чого ми вас будемо навчати.
У навчальну програму нашого проекту входить не тільки аграрна наука, а й тваринництво. Ця галузь також досить прибуткова. За останні 3 роки рівень зарплат в сільськогосподарській сфері серйозно виріс (на 24,7%). А з огляду на той факт, що аграрна галузь зараз перебуває на підйомі, можна очікувати подальше зростання.

Якими навичками потрібно володіти, щоб займати високооплачувану посаду

Природно, просто так високу заробітну плату не отримаєш. Мета програми "Агрокебети" - не просто видати людині диплом, а зробити з нього всебічно розвиненого фахівця, здатного як розібратися в аграрній тематиці, так і управляти персоналом.
Саме для цієї мети ми і ввели менторський супровід. Всього у нас 17 менторів, кожен - успішний діяч аграрної сфери. Всі студенти будуть працювати в команді зі своїм наставником і крім теоретичних знань, перейматимуть безцінний досвід. Також планується проведення "лекцій зірок бізнесу", на які ми будемо запрошувати найуспішніших людей країни, пов'язаних з аграрною галуззю.
Для закріплення отриманих навичок передбачувані практики на великих підприємствах наших партнерів - успішних українських агрохолдингів. Під час практики студент, за підтримки свого ментора, ознайомитися більш детально з внутрішніми процесами агробізнесу, подивиться, як працює людина на посаді, яку в майбутньому хоче займати і він.
Після навчального курсу студент отримує офіційний диплом магістра. У разі ж, якщо вступ до програми відбувався без диплому - отримує сертифікат, з яким також без проблем можна отримати хорошу роботу у великій компанії, адже головне на що там звертають увагу - це вміння і явний результат.
Наші викладачі зобов`язуються зробити все, щоб по закінченню навчання фахівець вмів:

  • Керувати персоналом. Дуже важливий аспект бізнесу, вагомим фактором для якого є як навик лідерства, так і знання, вміння застосовувати різні підходи, стратегії, методи спілкування, вирішення конфліктів і т.д .;
  • Аналітичні здібності. Спеціаліст повинен вміти аналізувати ринок, розробляти пропозиції, оцінювати виконану роботу;
  • Особистісні якості. Управлінцю необхідно грамотно організовувати робочий графік, для цього необхідні знання в сфері тайм-менеджменту. Наявність досвіду продуктивного спілкування також є обов'язковою вимогою;
  • Уміння, що стосуються безпосередньо аграрного предмета.

Що потрібно для того щоб стати учасником програми?

Для навчання в “Агрокебетах” вам необхідно надати:

  1. Диплом (якщо є). Не важливо якої спеціальності. Нерідко буває так, що людина після школи ще не розуміє, чим би хотіла займатися та вступає в ВНЗ, аби вступити, а здобувши вищу освіту усвідомлює, що працювати в цій сфері абсолютно не хоче.
  2. Якщо ж у вас немає диплома, то шанс вступити в "Агрокебети" все одно є, для цього необхідно пройти співбесіду. По закінченню навчання ви отримаєте сертифікат, з яким також можна влаштуватися на хорошу роботу.
  3. Базовий рівень знання англійської. Чи іншої мови, включеного до списку ЄВІ. Результати іспитів повинні бути за 2019 рік.
  4. Мотиваційний лист-есе. У ньому потрібно написати чому був обраний саме аграрний сектор, як ви збираєтеся сприяти його розвитку, до якого ментора хотіли б потрапити в команду, а також корисну інформацію про себе.
  5. Вступні випробування. Деиальніше можете дізнатися на офіційному сайті "Агрокебети".
  6. Пройти співбесіду з членами Наглядової ради.

Підсумок

Сільськогосподарський сектор зараз вважається одним з найприбутковіших і найбільш розвинутим в Україні. Єдина проблема - нестача кваліфікованих кадрів. Однак, завдяки програмі "Агрокебети" і вашого прагнення до саморозвитку і знань, вона буде вирішена найближчим часом. Ну а в якості винагороди - висока заробітна плата та широкі перспективи професійного зростання.

Проект реалізується завдяки передовим аграрним компаніям: Corteva Agriscience™, «МХП», New Holland, IMMER Group, «Агропросперіс», «ІМК», Cygnet, Bayer, «Галс Агро», Kernel, LNZ Group, «Лімагрейн Україна», HORSCH, AgroHub, SmartFarming та за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Джерело: agrokebety.com


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука Робота і кар'єра, ділова етика, психологія