Як провести захоплюючий урок для сучасних дітей

Як провести захоплюючий урок для сучасних дітей

Зацікавити та мотивувати до отримання знань сучасного школяра досить складно. Ці поради допоможуть учителю утримувати увагу учня на протязі усього уроку.

Для сучасних дітей важко уявити урок без використання інтерактивної дошки. Світ надає дуже велику кількість можливостей та шалений потік інформації. Освоїти все це можна тільки з інтерактивним обладнанням, бо воно є частиною звичайного дня будь-якого школяра. Утримати дитячу увагу іншими методами вже дуже складно та не ефективно.

Беручи за основу дослідження психологів та відгуки самих школярів спеціалісти INTBOARD™ підготували низку порад для вчителів. Вони допоможуть зробити ваш урок цікавим і більш адаптивним під сучасних школярів.

Створіть настрій свого уроку. Учні з більшим захопленням слухають вчителя, який розповідає те що не можна прочитати в підручнику. Суха лекція сприймається набагато гірше ніж промова з емоційним забарвленням та цікавими фактами. Можливо, учні знали цю інформацію й раніше, але від того як ви її будете подавати, залежить рівень дитячої зацікавленості. Якщо лекція буде подаватися з деякою долею гумору - це збільшить рівень засвоєння матеріалу. На уроці з використанням інтерактивної дошки можна відтворювати смішні завдання з з дисципліни. Цікавіше дивитися коли приклад з математики написаний у формі смайлику чи хмарки аніж звичайним рядочком. Інтерактивні сервіси дозволяють зробити це за кілька натискань. Уявіть собі домашнє завдання в якому потрібно вивчити вірш, а назва віршу зашифрована в ребусі.Якщо без усмішки на обличчі китайці не радять навіть відчиняти магазин, то відкривати дітям нові знання без позитиву категорично заборонено.

Не зловживайте датами. Особисто мені в школі було найскладніше запам'ятати дати. Особливо коли їх багато та ще й з різних предметів. Інтерактивна панель дозволяє працювати з датами багатьма цікавими способами. Можна створювати хмари з дат або просто робити завдання на відповідність. Потрібно тільки влучно підібрати сервіс для роботи на уроці і діти й самі не помітять як вивчили все, що вимагає освітня програма. Обрати потрібний сервіс легко в комплекті програмного забезпеченні “Intboard Простір”. Мені здається, що коли діти мають конкретні асоціації з кожною потрібною датою то згадають її навіть через декілька років. Та й вчителю так простіше контролювати рівень вивчення інформації. На інтерактивній дошці відразу ж видно правильну чи хибну відповідь дала дитина. Після такого опитування можна виявити слабкі місця та приділити їм більше уваги. Вчитель може навіть домашню роботу відкоректувати для кожного учня. НУШ пропагує цінувати індивідуальність кожної дитини. Тож і навчальний процес потрібно підлаштовувати під індивідуальний підхід.

Задіюйте як можна більше каналів сприйняття. Старше покоління пам'ятає німе кіно та Чарлі Чапліна. Щоб ми зрозуміли якщо б не було субтитрів? Так і діти коли просто бачать матеріал для вивчення, кожен трактує як зрозумів. Подібна ситуація коли тільки чуєш потрібну інформацію, навіть навігатор показує стрілки коли говорить, що потрібно повернути. Так і діти, коли чують напрям руху, але не бачать вектору - губляться і починають шукати відповіді у власній голові, не завжди вірні. Саме тому інформацію потрібно доносити комплексно. Чудово коли до об'єкту вивчення можна доторкнутися. Ми прекрасно розуміємо, що така можливість обмежена. Та інтерактивна дошка надає можливість взаємодії з віртуальними об'єктами, що не мало важливо у навчальному процесі.

Влаштовуйте вікторини та квести. Контрольною роботою у традиційному вигляді уже нікого не здивуєш. Нова школа дає массу можливостей для креативу учителя у цьому напрямку. Безліч інтерактивних сервісів дають можливість створити дуже цікаві та різноманітні варіанти для перевірок знань. Можна сховати підказки в різних місцях класу щоб діти самостійно знайшли. Або ж провести квест взагалі по території школи. Спочатку потрібно знайти завдання, а потім вже в класі його виконати. Така форма роботи на уроці в будь-якому випадку знайде відгук у школярів. А якщо ще на інтерактивній панелі відтворити маршрути для проходження квесту та вигадати приз. Контрольні роботи в такому форматі будуть більш актуальними для сучасних школярів.

Сучасний інтерактивний урок дає багато можливостей для втілення творчих замислів не тільки вчителя, а й учнів. Не втрачайте їх та проводьте свої активно-інтерактивні уроки, а команда INTBOARD™ буде вам в цьому допомагати. Частіше заглядайте на наш сайт intboard.com.ua та офіційну сторінку в Facebook щоб бути в курсі всіх новин.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука