Ріелтор - консультант з комерційної нерухомості

Ріелтор - консультант з комерційної нерухомості

Телефон гарного ріелтора люди передають знайомим, родичам, як координати гарного доктора. Але ріелторами не народжуються, тим більше, що професія ця у нас ще дуже молода.

В Америці Тінейджер може гордо ходити  у футболці з написом: «Мій тато - ріелтор».

У Росії та Україні поки немає спеціалізованих вузів, що готують дипломованих фахівців-ріелторів. Раціональний шлях оволодіння новою професією - влаштуватися на роботу в велику ріелторську компанію. Саме тут майбутній фахівець придбає необхідні знання й отримає гарну професійну практику. Як утримати клієнта, як правильно оцінити об'єкт і переконати власника в обґрунтованості або необґрунтованості його домагань, як зібрати, перевірити документи - всім цим поділяться самі досвідчені менеджери. Вони вже накопичили унікальний і неоціненний досвід і з задоволенням передають його новачкам. Як вивчення іноземних мов найбільш ефективно відбувається методом занурення, так і тут здійснюється занурення в ріелторське середовище, теоретичну і практичну.
Ріелтори бувають різні. Не тільки в тому сенсі, що вони відрізняються характером, зовнішністю, манерою спілкування з людьми, а й у тому, що їхня робота ведеться за декількома напрямками. Одні займаються житловою нерухомістю (квартири, будинки), інші - комерційної.

Поговоримо про цей напрямок.

Спеціаліст з комерційної нерухомості повинен бути розумним, енергійним посередником, вникати в інтереси клієнтів, вибудовувати іноді хитромудрі ланцюжка. Тут потрібні певний азарт, переконливість, енергійний темп роботи. Даси слабу - і клієнт зірветься.
Клієнти ріелторів з комерційної нерухомості - власники компаній, і робота з ними має певну специфіку. Вони обережні, недовірливо, часом примхлива. Звертаючись за ріелторської послугою, люди не завжди чітко уявляють, чого вони хочуть у відношенні розміру площ, місця розташування об'єкта, його принципових характеристик. І тут потрібно не тільки вникнути в проблему, порадити, але й навіть передбачити бажання клієнта.

Ринок комерційної нерухомості живий і швидко розвивається. Але він страждає невідпрацьованістю деяких правових норм. Завдання фахівців - знаходити рішення, щоб не ввести в оману клієнтів. Типовою особливістю ринку комерційної нерухомості є досить швидка зміна господарів об'єкту, що пояснюється переходом контрольного пакету акцій з одних рук в інші. Тому потрібна особлива ретельність у роботі з документами, адже помилки по операціях з нежитловими приміщеннями можуть обійтися продавцям і покупцям у вельми кругленьку суму. Якщо вас тягне азарт попрацювати не з одним, а з цілою групою зухвалих, зарозумілості клієнтів, оточених світ юристів, - це поле діяльності для вас. Та й прибуток від продажу нежитлового об'єкта часом дорівнює сумі, отриманої від реалізації декількох об'єктів житлової нерухомості.

Настав час сказати і про те, хто може спробувати себе в якості ріелтора. Це дуже демократична професія, доступна практично всім. Звичайно, великий успіх приходить не відразу, але випробувати себе у новій цікавій справі потрібно. Особливо молодим, активним і по-доброму амбіційним людям, у яких є націленість на успіх, бажання зробити кар'єру, довести, що ти багато чого можеш. За спостереженнями, удача супроводжує не тільки випускникам технічних вузів, але й фахівцям з вищою економічною, юридичною освітою, колишнім військовим, який вміє аналізувати і прораховувати ситуації. Добре працюють і гуманітарії: лікарі, вчителі, життєвою установкою яких є бажання допомагати людям. Існує думка, що кращі ріелтори - жінки 25-45 років. У багатьох агентствах їх приблизно 70% (хоча, на розраду сильної половини можна сказати, що більше заробляють чоловіки). Жінці властиво співпереживати, співчувати, що важливо в роботі з людьми.

Ріелторський бізнес - це робота для активних енергійних людей, для тих, хто вміє раціонально планувати робочий час, вдало вписавши в нього сімейні інтереси. Така діяльність приносить ні з чим не порівнянне відчуття задоволення від усвідомлення того, що ти допоміг людям, врятував їх від багатьох турбот. Трапляються і захоплюючі зустрічі, знайомства. Часто клієнти стають друзями. Часто бувають екстремальні ситуації, складні ланцюги, але вони тільки приправляють працю ріелтора гостротою і здоровим азартом. Для такого фахівця актуальні також ретельність і акуратність, співпраця і вміння спілкуватися з людьми.

Професія фахівця з нерухомості рідко допускає поєднання з іншою діяльністю. Звичайно, робочий день не строго регламентований, але блискучих результатів можна досягти тільки тоді, коли ця діяльність не хобі, не підробіток. Як будь-який нормальний бізнес, вона повинна стати частиною життя людини. Соціальний статус і доходи ріелтора перевищують середній рівень.

Ріелторство - справжня школа життя, яка дає можливість реалізувати себе і в інших областях бізнесу або стати самому підприємцем.

Джерело: журнал Недвижимость & Цены


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Нерухомість