Десять заповідей новачка

Десять заповідей новачка

Поки шукаєте роботу, здається, що найголовніше - знайти її. Але важливо ще й зуміти втримати. Недарма придуманий випробувальний термін. Можливо, доведеться поступитися деякими звичками, але результат - стабільне робоче місце - того вартий.

Не демонструйте характер

Мало людей, які на новому місці відразу відчувають себе як риба у воді, і невдоволення спочатку природно. Не подобається багато чого, але ваше завдання - не показати виду. Якщо з чимось не зможете ужитися, піти - завжди ваше право. Але до тих пір, поки не прийняли остаточного рішення - покоріться.

Не дискутуйте з дирекцією

Навіть якщо ви хочете продемонструвати свій багатий внутрішній світ і невгамовний творчий потенціал, вступати в дискусії з керівниками, доводячи, як правильніше, в перший час не варто. Постарайтеся краще показати свої можливості, бездоганно виконуючи доручення вам завдання.

Не наводьте свої порядки

На новому місці не прагніть негайно оптимізувати всі процеси. Для початку придивіться, чи не перейдете чи комусь дорогу. Повчальні коментарі від новенького практично завжди сприймаються «в багнети», зате, коли станете «своїм», компанія буде пишатися багатим на ідеї співробітником.

Притримайте звички

Якими б неухильним не були ваші особисті традиції, намагайтеся не демонструвати їх. Це ви звикли до них. Новим колегам вони можуть здатися недоречними і навіть дикими. Прийде час, коли колектив прихильно подивиться на те, що ви носите з собою термос з гречкою або розгулює по офісу в корсеті для хорошої постави. Але спочатку все це буде вважатися неприйнятним дивацтвом.

Не беріть на себе більше, ніж вам дають

Не намагайтеся здивувати начальство своєю казковістю працездатністю і готовністю прийнятися за будь-яку справу. За вашою спиною завжди буде незадоволений шепіт колег, так і керівництво може не схвалити, побачивши в цьому бажання вислужитися.

Погоджуйтесь, посміхайтеся

Спочатку потрібно бути готовим до того, що на вас «повісять» чужі обов'язки. Навіть якщо вам не подобається займатися відправленням факсів, купівлею газет, і ваша посада цього не передбачає, не вступайте в конфлікт - можливо, така тут участь «новачка».

Не запізнюйтесь, уходите вчасно

Не спізнюватися - це взагалі гарна звичка. Вона стане вам у пригоді і згодом. Але спочатку пунктуальність особливо важлива. Що стосується звільнення з роботи, уважно спостерігайте за колективом і робіть те ж саме. Є місця, де весь персонал юрбою по дзвінку виходить з будинку, а є такі, де злегка затриматися - норма.

Не захоплюйтеся телефоном

Не ведіть особистих розмов по робочому телефону. Якщо все-таки необхідно, обмежуйтеся коротким спілкуванням у справі. Використовувати мобільний телефон - теж не вихід. Його дзвінок буде різати слух колегам, а до розмов стануть прислухатися і, можливо, обговорювати їх. Виходити з мобільним в коридор ще гірше - це характеризує людину, як таємно, так ще і виглядає так, немов би пішли обговорювати нову роботу. Встановіть невелику гучність і спілкуйтесь коротко.

Відпочиньте в оффлайні

Не поспішайте на новій роботі встановлювати програми онлайнового спілкування або розповідати про нову роботу по електронній пошті друзям. У багатьох компаніях ретельно стежать за тим, що співробітник, особливо новий, робить на своєму комп'ютері в протягом дня, і навіть читають його особисті листи. Будьте готові до цього.

Слідкуйте за одягом

В перший час нових співробітників особливо пильно розглядають - що наділи, що взули, як у цьому виглядає. Так що одягаєтеся нейтрально, акуратно, непомітною, в чистий, відпрасований одяг - так ви не дасте приводу засудити ваш зовнішній вигляд.

Джерело: bt-lady.com.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Робота для студентів, початок кар'єри Робота і кар'єра, ділова етика, психологія