Безоплатний тренажер для формування практичних навичок програмування

Безоплатний тренажер для формування практичних навичок програмування

Вивчення програмування розвиває нові способи мислення, дає перспективу знайти хорошу роботу, дарує почуття переваги й взагалі робить тебе крутим.

Виникає відповідне питання: як навчитися програмувати? Перше, що спадає на думку, — купити собі книгу «Програмування для чайників». Визубрити всі терміни, вивчити всі наведені приклади коду та пишатися своїми знаннями. Але який із цього толк? Адже хороший програміст повинен не тільки знати, а й уміти застосовувати свої знання на практиці. Тому, якщо ти реально хочеш стати кодером, потрібно шукати інші шляхи вчення.

А що, якщо приєднатися до open source проєкту? Кажуть, що в команді простіше. Це, звісно, так. Ідея хороша для тих, хто трохи нишпорить у такій непростій справі, як програмування. Ну, а якщо і не нишпорить, все одно можна підключатися до таких проєктів, добре, що в інтернеті їх повно. Зберігаються вони на таких сервісах, як GitHub, Sourceforge, Gitorious та інші. Тут ти зможеш дивитися на чужі твори в галузі програмування, показувати свої та ставити запитання. Тільки існує кілька мінусів.

  • Побачивши на просторах подібних проєктів якийсь геніальний код, ти можеш впасти в депресію на довгі місяці, закритися в собі й закинути програмування, тому що тобі може спасти на думку: «Мені ніколи не досягти висот хлопця, який написав калькулятор на Паскалі».
  • Зазвичай початківці, потрапивши, наприклад, на GitHub, губляться, не знають, з чого почати й їм доводиться довго розбиратися в усьому.

Робимо висновок, що open source проєкт — класна річ, але для навчання новачка не зовсім підходить.

То що робити? Починати програмувати зараз! Так-так, не роздумуючи, починати цю хвилину. Це найкращий спосіб навчитися.

Ось тепер ти рішуче налаштувався і ладен боротися з усіма труднощами, які можуть стати на шляху до твоєї мети. Але тобі нелегко знайти, з чого почати й що вибрати для себе в програмуванні. Не турбуйся, цю проблему можна розв’язати. Існує безоплатний сервіс формування навичок програмування. ITVDN Skills — це допоміжний проєкт онлайн-платформи для навчання програмування ITVDN, мета якого — допомогти закріпити знання, отримані після перегляду відеоуроків. На ITVDN ти опануєш теорію, а з ITVDN Skills прокачуєш рівень практичних навичок і можеш зрозуміти, чи є у твоїх знаннях прогалини.

ITVDN Skills — це згруповані практичні завдання, після виконання яких ти зможеш сформувати уявлення про програмування, вибрати для себе конкретний напрям, а також розвинути практичні скіли, адже навчитися програмувати можна лише практикуючись у написанні коду.

Тепер ти знаєш, з чого розпочати й можеш вибрати собі практикум до душі. На сервісі надано вибір таких технологій різного рівня:

  1. C# Starter.
  2. SQL Essential.
  3. C# Essential.
  4. HTML & CSS.
  5. JavaScript для початківців.

Практикум з С# ділиться на дві частини: Starter — для новачків (якими є більшість тих, хто читає цю статтю) і Essential — для тих, хто вже пізнав деякі таємниці С#. Тож якщо ти збираєшся нагородити С# першим місцем на п'єдесталі своїх практичних умінь — сміливо починай зі Starter. Перед тим, як почати, обов'язково переглянь курс C# Стартовий на ITVDN.com.

Якщо C# тебе не цікавить або ти зрозумів, що це точно не твоє, можеш сміливо починати вивчати іншу мову. Ось JavaScript, наприклад, чим не варіант? І практикум щодо нього є. На ITVDN Skills він створений як для початківців, так і людей, які зустрічались із програмуванням раніше. Пройшовши його, ти навчишся аналізувати код, зможеш розуміти, що він покаже на виході, і, звичайно, «наб'єш» руку.

При виконанні завдань практикуму повсюдно даються підказки. Це дуже допомагає на початкових етапах. Також сервіс відрізняється особливою зручністю та привабливістю інтерфейсу. Тож відпрацьовувати техніку та застосовувати на практиці отримані знання буде приємно.

Які висновки можна зробити, переваривши всі перераховані вище переваги ITVDN Skill? Звичайно, цей сервіс корисний для розвитку практичних навичок і закріплення пройденого матеріалу з курсу, що вивчається тобою. Також він зручний, простий та цікавий. Не зволікай! Спробуй та оціни сам!

Джерело: itvdn.com


Коментарі

2
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
рик, 30.12.2020, 09:46

учите C#. все остальное придёт!

slavaman, 23.01.2017, 16:08

Учите Java, не прогадаете))


Залишити коментар

Інші статті в категорії Інформаційні технології Освіта, наука