Середня освіта в Європі. Навчання англійською мовою

Середня освіта в Європі. Навчання англійською мовою

Популярність середньої освіти за кордоном зростає з кожним роком, а Європа надалі є одним з найпривабливіших напрямків для навчання українців. Які переваги дає закінчення середньої школи в Європі англійською мовою? Читайте в нашому короткому огляді про середню освіту в Європі.

Вибираючи школу за кордоном для дитини, батьки більше схиляються до європейської освіти. Міжнародні школи з навчальною програмою англійською мовою зустрічаються по всій Європі. Здебільшого англійська мова для дітей стає першою іноземною мовою, яку вони вивчають. Тому вибір школи з цією мовою викладання – може стати відмінним вибором. Вартість навчання у європейських школах дуже відрізняється і залежить вона дужечасто від того, якою є інфраструктура школи, яке проживання пропонується – в шкільній резиденції на території школи чи в приймаючій родині. Тому розраховуючи бюджет на навчання своєї дитини, батьки мають зважити, що для них є головним при виборі школи: багата інфраструктура школи з окремою територією та своїми спортивними та культурними об’єктами, чи достатньо, що діти будуть навчатися в школі з місцевими студентами за мінімальною ціною тапроживатимутьв приймаючій родині.

Навчання за кордоном – це неймовірна відповідальність,перш за все, для самої дитини. Навчальне середовище, що панує в європейських школах, тільки допомагає учням здобути самостійність та незалежність.Однією з найбільших переваг середніх шкіл в Європі – є мотивація дітей вчитися, ставити цілі та досягати високих результатів. Це дозволяє учням зробити свідомий вибір майбутньої спеціальності в університеті ще за декілька років до вступу і докласти зусиль для досягнення поставлених задач.

Школа за кордоном стане для дітей справжньою домівкою. Адже саме тут діти будуть навчатися, проживати, займатися спортом та відпочивати. Школи, які мають велику територію, свої резиденції та розвинуту інфраструктуру, називаються школами-пансіонами. Є школи, які здебільшого приймають міжнародних студентів, тому вони називаються міжнародними, проте рейтингові школи, випускники яких вступають до топових університетів, слідкують за кількістю іноземців в школі і щоб вона не перевищувала певний процент від загальної кількості учнів. Зрозуміло одне – дитина буде зростати у міжнародному середовищі, отримувати цінний досвід та розширювати свій кругозір.

Англомовні програми середньої школи: англійський, американський та міжнародний дипломи

Програми англійської школи – GCSE та A-level розраховані на 2 роки кожна. A-level – це програма старших класів, під час якої учні вибирають 3-4 предмети і концентруються на їх вивченні. Вибираючи предмети, учні повинні орієнтуватися на спеціальність, яку вони хочуть отримати в університеті, бо результати екзаменів з цих предметів будуть головним критерієм при вступі до вишу. Ця система освіти прийнята в усіх школах Англії. Школи, які пропонують британську систему освіти, можна зустріти також в Європі: Німеччині, Іспанії, Швейцарії, та на Кіпрі. Закінчивши школу зA-level,діти переважно вступають до університетів Великобританії, але також можуть вступити в інші вищі навчальні заклади європейських країн.

Диплом американської школи з вибором предметів на Advanced Placement означає вивчення декількох дисциплін на високому рівні. Вибір цих предметів визначає майбутній напрямок у коледжі чи університеті. Учні, які навчаються за цією програмою, розглядають першочерговий вступ на вищу освіту за океан – до США чи Канаду. Великий вибір дисциплін з Advanced Placement зустрічається в приватних школах Швейцарії. Часто батьки обирають американські школи в Англії, Франції або Австрії.

International Baccalaureate – одна з найуніверсальніших англомовних програм середньої школи. Буквально перекладається як «Міжнародний бакалаврат». Вона була розроблена у середині ХХ століття як навчальна програма, що допомагає дітямвідпрацюватив процесі навчання необхідні навички для життя, навчання та праці у сучасному світі. Діти вивчають дисципліни з різних областей знань: точні науки, гуманітарні дисципліни, природознавство, не залишаючи заняття спортом, мистецтвом та участь у волонтерських програмах. Випускники цієї програми вважаються найбільш підготовленими до навчання в університеті, тому приймальні комісії вишів охоче приймають таких абітурієнтів.

У статті «Середня освіта в Європі» міститься таблиця відповідностей європейських країн та навчальних програм. Але вибір шкільної програми вимагає зваженого підходу. Батькам належить зробити аналіз шкіл, розібратися в освітніх системах країн. Потрібно розуміти, що освіта в Європі разюче відрізняється від української. Саме тому так багато людей звертається за допомогою до освітніх агенцій. Консультанти освітнього агентства «Аспект» роблять індивідуальний підбір школи і радять навчальну програму, попередньо ознайомившись з мотивацією студента. 

Джерело: aspect.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука Освіта за кордоном