Як виглядає доуніверситетська підготовка нового формату?

Як  виглядає доуніверситетська підготовка нового формату?

IT STEP University створив унікальну програму доуніверситетської підготовки для учнів 9-11 класів, яка готує майбутніх професіоналів ІТ ще зі школи. Дворічна програма була розроблена спеціально для тих, хто хоче пов’язати своє майбутнє з ІТ-сферою. Цього року навчання за програмою розпочали 64 учні шкіл Львова.

IT STEP University створив унікальну програму доуніверситетської підготовки для учнів 9-11 класів, яка готує майбутніх професіоналів ІТ ще зі школи. Дворічна програма була розроблена спеціально для тих, хто хоче пов’язати своє майбутнє з ІТ-сферою. Цього року навчання за програмою розпочали 64 учні шкіл Львова.

«Я пішов на програму доуніверситетської підготовки, тому що не міг визначитися із майбутньою професією, хотів спробувати себе у різних напрямках. Навчання тут мені дуже подобається, тому, можливо, моя майбутня професія буде пов’язана з ІТ»,– говорить Павло, учень 10 класу та студент програми підготовки.

Тривалість доуніверситетської підготовки – 4 семестри (2 роки), кожен з яких має свою програму навчання.  У першому семестрі студентам викладають такі дисципліни як англійська мова, риторика та основи веб-програмування. Для викладання запрошено фахівців, які працюють зі студентами за найсучаснішими методиками, адже мають досвід практичної роботи в сфері ІТ.

На заняттях з веб-програмування студентів навчають розробляти статичні веб-сторінки сайтів, що є одним з інструментів напряму Front-End. Школярі займаються в класах, облаштованих усім необхідним обладнанням (сучасні комп’ютери, мультимедійні проектори тощо). Учасники програми підготовки відзначають доступність викладання та хорошу комунікацію з викладачами, які вміють знайти підхід до кожного.

«Спочатку мені було важко вивчати програмування, але зараз вже добре. Викладачі дуже доступно все пояснюють, а спілкування з ними відрізняється від шкільних вчителів. Тут викладач та студент на одному рівні, і це дуже допомагає»,– говорить Роксолана, студентка програми підготовки.

Велика увага приділяється вивченню англійської мови як невід’ємного атрибуту професіонала в галузі ІТ і запоруки успіху в міжнародній співпраці. Як стверджує Оксана Довбуш, викладач англійської мови, студенти програми надзвичайно старанні і відкриті, що дає змогу результативно проводити заняття в форматі Speaking club

Відгуки студентів свідчать про те, що вибір навчальних дисциплін виявився дуже вдалим, адже окрім спеціалізованих предметів, які формують так звані hard skills, введені предмети, які розвивають soft skills  – гнучкість та критичність мислення, креативність, комунікабельність, уміння працювати в команді, бути презентабельним, а значить упевнено почуватися в сучасному світі.

Однією з таких дисциплін є риторика, яку викладає Оксана Калінська, фахівець у сфері комунікативних технологій. Під час занять кожен студент має змогу навчитися тонкощам ораторської майстерності, побороти свої страхи і невпевненість. За словами викладача, студенти із великим бажанням беруть участь у різноманітних комунікативних техніках.

За умови виконання в повному обсязі навчальної програми доуніверситетської підготовки, випускники отримають базовий набір знань у сфері ІТ, а також вмітимуть виявляти свої лідерські якості. Крім того, у випускників програми буде можливість навчатись в IT STEP University за програмою трирічного бакалаврату – тобто диплом про вищу освіту вони отримають вже за три роки, а не чотири, як інші студенти.

Важливою складовою програми доуніверситетської підготовки є безпосередні комунікації з реальним ІТ бізнесом. Студенти мають змогу відвідувати компанії, в яких занурюються в світ реальних відносин, а також спілкуватися з професіоналами, які стають додатковими мотиваторами для побудови успішної стратегії майбутнього.

Дізнатися більше про програму доуніверситетської підготовки у першому ІТ-університеті можна буде 2 листопада о 18:00  під час мотиваційної зустрічі для школярів “Як вивчати ІТ ще зі школи!”. Під час події учні зможуть ізнатися про таке:

  •   чому ІТ – це сфера майбутнього?
  •   як почати вчити програмування ще у школі?
  •   що таке soft і hardskills?
  •   чому важливо визначитись з професією ще у школі і як це зробити?

Також на всіх учасників чекає екскурсія першим ІТ-університетом та знайомство з  ректором і викладачами.  Для участі потрібно зареєструватися!


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Інформаційні технології Освіта, наука