Канадський шкільний атестат в Україні

Канадський шкільний атестат в Україні

Щоб українські підлітки мали шанс на міжнародну освіту у своїй країні, було створено канадський освітній центр CanSchool, який восени та взимку веде набір школярів та дає змогу отримати канадський шкільний атестат й продовжити навчання за кордоном. Інна Коган — засновниця цього осередку освіти, розповідає про особливості та перспективи новітнього напряму вітчизняної освіти.

Чому Ви вирішили заснувати такий навчальний заклад?

Справа в тому, що я є ліцензованим канадським адвокатом, і працюючи безпосередньо у Канаді, я мала змогу бачити ті незручності, які виникають у молодих українців під час вступу до іноземних вищих навчальних закладів.

Досить таки часто доводилося мати справи із ситуацією, коли наші діти відповідають усім критеріям навчання у закордонних університетах, але не можуть там навчатись — і не можуть, власне, через академічну різницю (українцям треба наздогнати ще один-два роки навчання, щоб вступити до університету Англії, США або Канади, адже у нас у школах вчаться одинадцять років, а у цих країнах — дванадцять років).

Для усунення такої несправедливості було створено освітній центр CanSchool  який допомагає надолужити цю академічну різницю, що становить 6 предметів.

Канадський атестат, що надається Міністерством Освіти провінції Онтаріо, по закінченні навчання (триває 2-4 роки) дає змогу українським школярам в подальшому здобувати вищу освіту у Канаді й у будь-якому англомовному ВНЗ. Хоча більшість учнів обирають все ж таки Канаду.

  • А чому власне Канада? Адже серед молодих українців значно популярнішими є США та країни Європейського Союзу?

Канадський аттестат дає змогу вступати до будь-якого англомовного вищого навчального закладу у будь-якій країні світу. До того ж, хотілося б заперечити тезу, що навчання у Канаді поступається за популярністю навчанню у США та країнах ЄС. Канадські університети входили та входять до переліку найкращих вищих навчальних закладів світу. Насамперед, йдеться про точні та природничі науки, про юридичні науки та управління бізнесом. Окрім іншого, навчання в Канаді значно дешевше, ніж, наприклад, в Америці та Англії.

  • Які ще напрямки охоплює канадське навчання в Україні?

Окрім того, що учні 8-10 класів вивчають 6 предметів, що складають академ. різницю між канадською та українською шкільною програмою (всі предмети викладаються виключно англійською), багато спілкування з носіями мови, мовні табори та ін.

Обов’язковою є волонтерська робота у різних офіційних благочинних фондах/

Окрім волонтерства, учні приймають участь у міжнародних конкурсах, які ініціюються у закордонних країнах й відкриті для певних шкіл, наприклад, таких, як CanSchool 

Вони виграють цінні призи, гранти, отримують дипломи, стипендії.

Навчаючись та готуючись до вступу, завдяки тренінгам, семінарам, зустрічам з представниками ВНЗ Канади та ін. діти проф.орієнтуються протягом навчання. І це допомагає їм потім вірно обрати професію, ВНЗ, спеціальність, факультет.

  • Яка кількість випускників після канадського навчання в Україні вступає до закордонних вишів?

Всі діти, що докладають зусиль та мають велике бажання обов’язково вступають до ВНЗ. Ісаме цим пишається наша школа.А ще тим, що учні отримують гранти та стипендії у Канаді! Для іноземців це дуже складно, але канадський атестат та чудові знання роблять це можливим.

Географія тих університетів, коледжів, де є колишні учні нашої школи, є досить таки великою. Це не лише країни Північної Америки. Серед наших випускників є такі, що обрали навчанняв Україні,у Німеччині, Голандії, Австрії, Польщі.За кордоном, зканадським атестатом можна вступити лише до тих вищих навчальних закладів, де викладання здійснюється англійською мовою.

  • Чого б Ви хотіли побажати українським учням?

Потрібно вірити у свої сили! Для всіх 13-15-літніх підлітків, хто володіє англійською та хоче її вдосконалити, мріє про стипендію, про Канаду, Америку, Англію та інші країни – відкриті великі перспективи! Користуйтесь ними!

У CanSchool є власний девіз — «I can — Я можу!». Тому хотілося б побажати всім українським школярам чітко бачити свої цілі та орієнтири у житті й ніколи не зупинятися. Все у ваших руках — мрії мають збуватися!


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта за кордоном Освіта, наука