Освоєння інтерактивних навичок роботи без зайвих проблем

Освоєння інтерактивних навичок роботи без зайвих проблем

З новою освітньою реформою всі навколо тільки й говорять про інтерактивне навчання та нові технології. Потрібно розуміти, що першопрохідцями в освоєнні таких технологій стали вчителі. Цей матеріал допоможе тим, хто все ще не зміг знайти свій шлях у оволодінні інтерактивними методами навчання.

За вікном 21 століття, скрізь автоматизація, роботизація, нові технології,  інтерактивні методи навчання та ще маса життєвих нововведень. Розвиток техніки та науки диктує свої умови роботи. 

Для людей, які все життя звикли робити і вчити за одними методами, тепер перейти на новий рівень доволі складно. Для вчителя, який ніколи не працював з інтерактивним обладнанням та й загалом з комп'ютером стикався не так часто, дуже складно перейти до роботи з  інтерактивним обладнанням. Сучасні діти не уявляють свій день без гаджетів та інтернету, а в школах потрібно вчитися ще за тими матеріалами, що й 10 років тому.

Спеціалісти компанії INTBOARD™ прочитали масу матеріалу та пропонують вам познайомитися із добіркою дієвих порад та методів у освоєнні новітніх технологій.

Ну що ж, почнемо. Інтерактивне обладнання  доволі цікава і корисна річ, якщо уміти повноцінно ним користуватися. Зараз ми розглянемо, як ефективно ввести інноваційні технології в своє життя, уникнувши при цьому вигорання.

Починати потрібно з планування власного дня, введіть хоча б дві години для саморозвитку. Як би смішно це не звучало, але й ці дві години потрібно розпланувати, виокремити конкретні цілі (психологи радять не більше 3).

Отже, метою навчання є освоїти принцип роботи з мультимедійним обладнанням.

Наші фахівці виділити такі моменти:

  1. Основні технології роботи інтерактивної дошки (потрібно для розуміння принципів роботи з тією чи іншою моделлю інтерактивної дошки);
  2. Знайомство з базовим набором інтерактивних інструментів (на початку роботи дуже важливо їх освоїти);
  3. Програмне забезпечення (потрібно розуміти чи шукати інструменти для роботи самостійно або вже є хоча б якийсь базовий набір).

Набір головних питань ми з'ясували, тепер давайте розглянемо його більш детально на прикладі інтерактивного обладнання від INTBOARD™.

Дошки нашої компанії працюють на оптичній та інфрачервоній технологіях,
тобто можна використовувати не тільки спеціальні маркери, а й інші не прозорі об'єкти.

Якщо дошка працює на електромагнітній технології, то можна використовувати тільки спеціальні маркери.

Ще однією значною перевагою оптичних та інфрачервоних дошок є те, що навіть з пошкодженою поверхнею дошка працює, на відміну від електромагнітної.

Важливим аспектом, на який потрібно звертати увагу при купівлі інтерактивної дошки — є антивандальна конструкція. Ми ж розуміємо, що діти дуже активні і всякі випадки трапляються. Бажано щоб виробники передбачали такі ситуації, вчитель також буде впевненішим при проведенні уроку. Оптимально була б ще й наявність антивідблискового покриття, щоб навіть при яскравому освітленні було комфортно працювати.

Мультимедійне обладнання нашої компанії відповідає всім цим вимогам. 

Детальніше з характеристиками інтерактивних дошок та панелей можете ознайомитися на сайті INTBOARD™.

Другим пунктом є базовий набір інструментів для роботи. Це ніби лінійка та олівець для вчителя. Вони повинні бути зрозумілими та легкодоступними, а ще бажано українською мовою.

Третій пункт - це програмне забезпечення, яке надає виробник (або не надає) для більш легкої роботи з інтерактивним обладнанням. Воно являє собою набір програм за допомогою яких вчитель може розробити власний урок або ж використати уже готовий. 

Компанія INTBOARD™ має такий набір програмного забезпечення - “Intboard Простір”. Ми розуміємо всю складність з якою зіштовхнулися вчителі з новою реформою освіти. Наші спеціалісти регулярно оновлюють та додають нові сервіси, програми для вчителів. Як можна більше полегшуємо навчальний процес для тих хто сам потім буде навчати. За оновленням актуальної інформації слідкуйте на сайті компанії або на офіційній сторінці в Facebook.

До речі, наші фахівці проводять майстер-класи для вчителів, онлайн та з виїздом у ваш навчальний заклад.

Наступним кроком є залучення учнів до співпраці. Інтерактивні панелі дозволяють це зробити як можна краще та ефективніше.

Тому, так важливо зараз вчителів навчити вправно користуватися мультимедійним обладнанням. Щоб вони могли стати прикладом для наслідування своїм учням. Сучасні учні давно і доволі інтенсивно використовують різноманітні гаджети, тому вчителю буде не легко показати свою авторитетність у цій сфері. Але, вчитися потрібно все життя і вчитель який це розуміє і починає переймати потрібні навички від своїх учнів, завжди завоює їх довіру та стане авторитетом в очах учнів.

І наостанок, наші спеціалісти радять знайти для себе авторитетну людину, на яку можна рівнятися. Вчителя, який успішно освоїв роботу з інтерактивним обладнанням і не соромиться говорити про свої невдачі, щоб вберегти вас від подібної ситуації. Спостерігати за її успіхом та використовувати поради, які були перевірені на практиці. Так ви зможете значно скоротити свій шлях до успіху в освоєнні інтерактивного методу навчання.Тому не соромтесь та спостерігайте за колегами в соціальних мережах і діліться власними здобутками.

Джерело: http://intboard.com.ua/


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука