Чому агроосвіта — це круто

Чому агроосвіта — це круто

Україна завжди вважалася однією з кращих аграрних країн Європи. Але незважаючи на це, за наявністю дипломованих кадрів, цей сектор сильно поступається всім іншим галузям.

Саме для вирішення цієї проблеми і була створена навчальна програма агробізнесу «Агрокебети». Вже сьогодні програму підтримують топ 15 провідних компаній, розуміючи, що без кваліфікованих фахівців сільське господарство України буде стояти на місці.

Існуюча на даний момент система агроосвіти потребує серйозних змін. Фахівці повинні не тільки володіти профільними навичками, а й вміти вести бізнес, переговори, керувати персоналом. Тобто бути «майстрами на всі руки». Саме таких професіоналів і буде випускати наша програма, що працює на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП України.

Проект «Агрокебети» має на меті відібрати кращих з кращих, але не тільки серед тих, хто вже володіє знаннями в цій сфері, а й серед людей різних професій. На даний момент, на 1 вакантне місце претендує близько 10 осіб. Ці люди ще раніше помітили перспективність роботи в аграрному секторі, а в цій статті ми покажемо і вам, чому агроосвіта — це круто.

Скільки заробляють у сфері агробізнесу

Це питання природно цікавить всіх абітурієнтів, які планують пов'язати себе з аграрною галуззю, в першу чергу. У зв'язку з активним розвитком сільськогосподарського сектору за останні 3 роки, заробітна плата в ньому зросла на 23,1% (офіційна інформація від ДССУ). Агрономи, інженери зараз отримують від 23 до 40 тисяч гривень і більше. У різних компаніях ця цифра може відрізнятися, але в цілому оплата праці в агробізнесі знаходиться на значно вищому рівні порівняно з попередніми роками.

Оскільки, програма «Агрокебети» співпрацює з великої кількістю аграрних компаній, після курсу навчання студенти матимуть змогу пройти стажування на їх підприємствах. З огляду на те, що в цій сфері спостерігається дефіцит підготовлених кадрів, багатьом буде запропонована хороша робота одразу зі старту.

Чому зможе навчити програма «Агрокебети»?

Як уже згадувалося раніше, навчальний курс зосереджений на підготовку максимально універсальних фахівців, класу «farm managers». Після випуску вони не тільки отримають диплом магістра, а й всі необхідні теоретичні та практичні навички в сфері агрономії, тваринництва та бізнес-менеджменту.

Управління персоналом також є невід'ємною частиною агробізнесу. Правильно організована робота, розподілені завдання і налагоджена атмосфера - ось фактори успішності будь-якого підприємства. Однак для цього попередньо необхідно саме отримати потрібні знання. Серед них: уміння ставити основні/другорядні цілі, формувати команду, вирішувати внутрішні конфлікти, і звичайно ж — вміння бути лідером. Відносно останнього є міф, що це закладено в людині від народження, і вести за собою людей без потрібних задатків не вийде. Це абсолютно не так, задатки це звичайно добре, але, як і будь-який інший навик, лідерство можна в собі «зростити«. Саме тому, в навчальній програмі «Агрокебети» увага акцентується на всебічний розвиток, максимальне розкриття людини.

Справжній професіонал своєї справи завжди прагне до саморозвитку. І в цьому ми будемо раді допомогти нашим студентам. Адже для успішної діяльності у сфері бізнесу недостатньо мати лише вище перераховані навичками. Важливою вимогою є вміння організовувати свій час (тайм-менеджмент), об'єктивно оцінювати результати, а також продуктивно спілкуватися в робочому середовищі.

Інноваційний підхід до процесу навчання

Ми ставимо собі за мету максимально забезпечити навчання кожного студента і зробити це так, щоб він не тільки володів знаннями, а й міг застосовувати їх на практиці. Саме для цього ми використовуємо менторський супровід. Кожен наставник є успішним діячем аграрної сфери, менеджером великої компанії. Він зможе поділитися з учнями власним досвідом, а також доступно пояснити всі тонкощі агробізнесу.
В процесі навчання наявна практика у великих агрохолдингах України. Таким чином, студент на власні очі бачить систему агробізнесу зсередини, як працюють професіонали й можливо зрозуміє, яку посаду він хотів би займати в майбутньому та в якій саме компанії.

Що потрібно для того, щоб стати учасником програми?

Для навчання в «Агрокебетах» вам необхідно надати:

  1. Диплом (якщо є). Не важливо якої спеціальності. Нерідко буває так, що людина після школи ще не розуміє, чим би хотіла займатися та вступає в ВНЗ, аби вступити, а здобувши вищу освіту усвідомлює, що працювати в цій сфері абсолютно не хоче. Якщо ж у вас немає диплома, то шанс вступити в «Агрокебети» все одно є, для цього необхідно пройти співбесіду. По закінченню навчання ви отримаєте сертифікат, з яким також можна влаштуватися на хорошу роботу.
  2. Базовий рівень знання англійської. Чи іншої мови, включеного до списку ЄВІ. Результати іспитів повинні бути за 2019 рік.
  3. Мотиваційний лист-есе. У ньому потрібно написати чому був обраний саме аграрний сектор, як ви збираєтеся сприяти його розвитку, до якого ментора хотіли б потрапити в команду, а також корисну інформацію про себе.
  4. Вступні випробування. Детальніше можете дізнатися на офіційному сайті «Агрокебети».
  5. Пройти співбесіду з членами Наглядової ради.

Підведемо підсумки

Аграрний сектор зараз знаходиться на підйомі, кількість робочих місць зростає, зарплати збільшуються, а ось дипломованих фахівців не вистачає. Тому ті студенти, які отримають наш диплом, протягом наступних двох років, можуть розраховувати на дійсно хороші посади у великих компаніях. Радимо вам не зволікати із заповненням заявки та іншими формальностями, адже кількість місць в «Агрокебети« обмежена, а конкуренція з кожним днем зростає.

Проект реалізується завдяки передовим аграрним компаніям: Corteva Agriscience™, «МХП», New Holland, IMMER Group, «Агропросперіс», «ІМК», Cygnet, Bayer, «Галс Агро», Kernel, LNZ Group, «Лімагрейн Україна», HORSCH, AgroHub, SmartFarming та за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Джерело: agrokebety.com


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта, наука