Чому прикольно і вигідно вести агробізнес в регіонах

Чому прикольно і вигідно вести агробізнес в регіонах

Багато молодих людей хочуть відкрити свою справу, проте більшість навіть не розглядає аграрний сектор як вигідний варіант. А дарма, адже в такому бізнесі є безліч переваг перед іншими сферами.

Один з них - відсутність занадто щільної конкуренції, з огляду на порівняно невеликий інтерес до галузі. Саме тому, зараз просто ідеальний момент створити свій аграрний проект, домогтися з ним успіху і заробити немалі гроші.

Однак зробити це без підготовки - практично нереально. Для цього ми і створили навчальну програму "Агрокебети". Наша мета - відкрити двері в агробізнес всім, хто на шляху до нього, незалежно від віку та наявного освіти. Отримавши диплом магістра або сертифікат, а також повен набір навичок, необхідних для успішного ведення агробізнесу, ви зможете як створити свою справу, так і влаштуватися на хорошу посаду у велику компанію.

Далі ми розглянемо основні моменти, завдяки яким відкриття агробізнесу зараз є найперспективнішим і прибутковим варіантом.

Нескладно залучити інвестиції

Принаймні набагато легше, ніж для відкриття бізнесу в інших галузях. Жоден банк не дасть вам кредит, з дійсно вигідними умовами, стартап, припустимо, в сфері дизайну або навіть IT. А ось для аграрних компаній у більшості є спеціальні програми, з наданням коштів за індивідуальною схемою. Кредитори в такому випадку враховують не тільки прибутковість, а й інші аспекти, пов'язані з сезонністю, технікою та іншим.

В агробізнесі ви також отримаєте підтримку влади. Верхівка країни розуміє, що для України сільське господарство - одна з найбільш важливих галузей. Тому для розвитку підприємців виділяються кошти з європейських структур. У зв'язку з перерахованими вище аргументами, відкриття своєї справи в аграрному секторі зараз навіть вигідніше за відкриття фармацевтичного чи будівельного бізнесу.

Гостра нестача дипломованих фахівців

Час забути про стереотипи, що сільське господарство - це тільки робота в полі, водіння трактора і копання в землі. Це, звичайно, все є, але для цього людей вистачає. Та час іде, робочі процеси автоматизуються, використовується велика кількість технічних і програмних продуктів. Для їх розробки і застосування потрібні навчені кадри, підготовкою яких і буде займатися програма "Агрокебети".

Якщо у вас є навички програмування, або роботи з "залізом", то отримавши зверху ще комплект знань агронома і бізнесмена, ви зможете отримувати великі гроші в цій сфері. Зараз багато фірм шукають професіоналів для розробки різного роду ПЗ для обліку, датчиків для тварин та іншого. Або ж ви можете створити свою компанію і розробляти технологічні новинки для вітчизняного та іноземного ринку.

Легкість реалізації продукції

В аграрній сфері проблема реалізації ніколи не стояла гостро. Збути вироблену продукцію можна вже в найближчій області або місті, навіть якщо у вас невелика компанія. Коли ж ви досягнете великих масштабів, відкриються двері і на іноземні ринки. Тут також не виникає особливих труднощів.

Пов`язано це саме з тим, що Україна провідний експортер сільськогосподарських продуктів по всьому світу. Про це знають практично всі покупці країн Європи, Азії та Африки. Отож, довго переконувати їх в якості своєї продукції не доведеться.

Також варто відзначити, що зазвичай для всієї виробленої продукції знайдеться свій покупець, які б то не були обсяги. Плоди аграрного праці завжди актуальні, ціна на них більш-менш стабільна, що дозволяє краще спрогнозувати потенційну прибутковість свого бізнесу.

Велика кількість привабливих робочих місць

За статистикою, кожен п'ятий українець працює в аграрному секторі. І при цьому вільних місць, зазначимо: високооплачуваних робочих місць, все одно досить багато. Це показує наскільки великий сільськогосподарський ринок України, і скільки ще нереалізованого потенціалу в ньому закладено.

Наразі дана сфера потребує фахівців найрізноманітнішого калібру: це і маркетологи, і хіміки, і програмісти. Проект "Агрокебети" планує виховати їх універсальними професіоналами, здатними як працювати в аграрній компанії, так і вести власну справу.

Агробізнес - джерело гарного заробітку

Безумовно, одна з найголовніших причин, керуючись якою і створюються великі компанії. Згідно останнім дослідженням, за останній рік, 85% підприємств, що функціонують в цій сфері, отримали прибуток. Це найвищий показник серед усіх галузей економіки України. З цього можна зробити висновок, що відкривати свою справу в аграрному секторі - найвигідніший і безпечний варіант.

Що стосується цифр: середня зарплата агронома або інженера зараз знаходиться в межах 23-40 тисяч гривень. Водії та механізатори отримують понад 12 тисяч, а в розпал польових робіт і близько 30 тисяч гривень.
Практично всі перераховані вище позиції доступні дипломованим фахівцям відразу після випуску.

Підведемо підсумки

Аграрний сектор справедливо вважається найперспективнішим в нашій країні. В той час, коли більшість погналась за екзотикою типу IT або дизайну, перевантажуючи ринок, агроосвітою мало хто цікавився. Однак зараз, коли в тих сферах вже не протиснутися, багато хто починає думати про зміну вектора своєї діяльності в сторону перспективи і гарного доходу.

Програма "Агрокебети" здатна надати вам всі необхідні знання і навички, необхідні для досягнення успіху в агробізнесі. Однак кількість місць обмежена, тому не відкладайте із збором документів, складанням іспитів і подачею заявки. Всі подробиці про вимоги до абітурієнтів ви зможете знайти на офіційній сторінці проекту "Агрокебети".

Проект реалізується завдяки передовим аграрним компаніям: Corteva Agriscience™, «МХП», New Holland, IMMER Group, «Агропросперіс», «ІМК», Cygnet, Bayer, «Галс Агро», Kernel, LNZ Group, «Лімагрейн Україна», HORSCH, AgroHub, SmartFarming та за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Джерело: agrokebety.com


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука Робота для студентів, початок кар'єри Робота і кар'єра, ділова етика, психологія