Приватний дитячий садок: плюси та мінуси

Приватний дитячий садок: плюси та мінуси

За статистичними даними видання «Економічна правда», в 2017 році на 100 місць в державному садочку претендують 143 дитини. Ситуація переповнення закладів дошкільної освіти погіршується щороку. Причина цьому — масова ліквідація чи реконструкція приміщень цільового призначення та значний приріст населення.

Широке розповсюдження дитячих садків приватного типу в Києві позитивно впливає на розвиток дітей, але й генерує масу питань у батьків: Який садочок обрати? Переваги та недоліки приватних дитячих садків? Чи варто ставати в чергу до державних установ? В цій статті ми докладніше розповімо про плюси і мінуси приватних дитячих садочків, що значно спростить проблему вибору установи для дошкільного навчання.

На цю тему ми поспілкувалися з адміністрацією київського приватного дитячого садочка “Країна Дитинства”. “Дитина швидко адаптується, ефективно навчається і отримує задоволення від навчально процесу за випадків, коли її оточує комфортна атмосфера та компетентні викладачі”, — розповідає директор садочка «Країна Дитинства», Юлія Наказна.
Ми виявили основні критерії, на які орієнтуються сучасні батьки під час вибору дитячого садочка.

      1. Сервіс

Оцінити якість надання послуг в приватних дитячих садочкам можна, навіть, телефонуючи в приймальню. Це перший етап знайомства з розпорядком та правилами установи. Методисти або директор приватного дитячого садочка в телефонному режимі компетентно проконсультують та запишуть на особисте знайомство з садочком. В мережевих дитячих приватних садочках зможуть підібрати для вас найзручніший заклад з точки зору територіального розташування.

Методика виховання в цих закладах єдина — зосередженість на кожній дитині як особистості. Кропітка праця групи медичних працівників, психолога та логопеда-дефектолога окремо з кожним малюком — основа розвитку й навчання в приватному дитячому садочку. “Психолог мережі наших садочків, як правило, працює тільки з батьками. Фахівець з галузі психології наголошує, що сприйняття та розвиток дитини закладено батьками, а тому вносити корективи необхідно спочатку в поведінку мами та тата”,— ділиться з нашим журналістом керуюча приватного садочка «Країна Дитинства», Ольга Савицька.

“Ми працюємо до сьомої години, але часто трапляється, що батьки не встигають забрати дитинку з садочка… Ми йдемо назустріч сім’ї, тому запровадили в садочку послугу няні, котра розважить і догляне малюка, доки не приїдуть батьки”, — розповідає Ольга Савицька. Якість, безпека та індивідуальний підхід до кожного — запорука комфорту батьків та їхніх діток!

     2. Атмосфера

Чисті килимочки, м’яка напрасована постіль, наймодніші іграшки, привітні й усміхнені викладачі — ось що створює атмосферу тепла та затишку в приватному садочку. “Кожен наш садочок, як велика сім’я, а разом ми — ще більша родина. Щаслива та дитина, котра зростає в сім’ї, наші дітки мають дві!” — з трепетом розповідає директор.

Проходячи повз танцювальну залу, кімнати для інтерактивного навчання та санвузли з маленькими рукомийниками, ми й самі поринули в атмосферу дитинства. Поверхні цього приватного садочка прикрашені фотокартками щасливих вихованців та шедеврами дитячого мистецтва: малюнки за східною технологією Ебру, пісочною анімацією, поробками з дерева та листя.

“Важливо, щоб батьки та діти мали довіру до приватного садочка. Чистоту та безпеку ми забезпечуємо до найменших дрібниць. Щадні засоби для дезінфекції, регулярні провітрювання та прибирання — гарант здоров’я та комфортного навчання наших діток”, — розповідає Ольга Савицька.

Територію та поміщення приватного освітнього закладу контролює охоронець, також ефективно працює система пропуску за перепустками. Клімат турботи та тепла надає усі можливості для успішного майбутнього наших дітей. 

     3. Творчий та педагогічний колектив

“Дітки йдуть до садочка з радістю… а знали б ви як вони люблять наших викладачів! Батьки інколи дивуються скільки всього цікавого розповідають діти вдома про навчальний процес. Часом малюки навіть не здогадуються, що в садочку вони навчались. Наші сучасні викладачі забезпечені усіма можливостями та ресурсами для творчості, що дозволяє зробити навчання комфортним та легким навіть для діток з 2 років”, — з гордістю розповідає керівник приватного закладу. 

Журналістам вдалося познайомитися з творчим та педагогічним колективом приватного садочка. Приймаючи на роботу кваліфікованих психологів та педагогів, тут турбуються про дітей. Весь персонал не просто обожнює свою роботу, але й піклується про садочок, як про власну сім’ю. Няня ясельної групи поділилася, що діти садочка стали для неї натхненням, і ввечері їй складно з ними прощатися. а за кожного випускника її переповнює гордість, як за власних дітей.

Викладачі іноземних мов в приватних садочках— справжня знахідка, адже вони не просто дипломовані спеціалісти, а насамперед носії мов. Вони професіонали, які вміють зацікавити та навчити діток у формі гри. Навчання в приватному дитячому садоку розбавляють цікавими заходами, концертами, ярмарками, театральними виставами, де кожен малюк розкриває свої таланти, а батьки пишаються досягненнями своєї малечі.

     4. Харчування

“Меню для нашого садочка розробив професійний шеф-кухар ресторану пологового будинку “Лелека”. Збалансоване шестиразове харчування готується із високоякісних продуктів та відповідає віковим потребам дитини”, — розповідає Ольга Савицька.

Приватні заклади зазвичай пропонують батькам можливість коригувати меню відповідно до індивідуальних потреб дитини: дієтичне, безглютенове або безлактозне харчування. Крім того, батьки можуть принести в садочок свою їжу, а няня, вихователі допоможуть та проконтролюють її споживання.
“Ми готуємо найрізноманітніші страви зі звичайних продуктів: булгур, рис, броколі, свіжа риба, нежирне м’ясо, сезонні фрукти тощо”, — інформує кухар приватного садка щодо якості дитячого харчування.

     5. Освіта

Якщо ваші дітки, приходячи додому, розповідають, що сьогодні в садочку нічого не вивчали — не хвилюйтесь, бо зазвичай діти навчаються в ігровій формі. Ребуси, іноземні пісеньки, квести, пісочна анімація та малювання за технологією Ебру — ще не всі освітні інтерактиви в приватному садочку.

Впровадження до авторської програми навчання STEM-освіти стало інновацією всієї дошкільної освіти в Україні. “Ми формуємо комплексне бачення світу у дитини за допомогою дослідів, конструювання та математичних прорахунків. Ментальна математика та фінансова грамотність, мабуть, найцікавіші дисципліни для наших діток”, — розповідає Юлия Наказна. В садочках також працюють танцювальні, театральні студії та спортивні секції. 

    6. Соціальна значущість

Адміністрація приватних садочків разом з викладачами та батьками виховують змалку виховують дбайливе ставлення до навколишнього середовища. “На прогулянках дітки саджають дерева, господарські рослини, споруджують годівниці для тварин”, — розповідає Ольга Савицька. Крім цього малюки вчаться допомагати іншим людям — беруть участь в благодійних ярмарках, майстер-класах та концертних виступах, адже приватний садочок співпрацює з багатьма благодійними фондами.

    7. Ціна

Навчання в приватному дитячому садочку відносно недешеве, але при виборі закладу дошкільної освіти важливо пам‘ятати: освіта — інвестиція в успішне майбутнє ваших дітей. А хіба наші діти не варті найкращого?
Компетентні психологи та викладачі наголошують, що закладати комплексні навички та знання важливо з дитинства, і саме в приватних дитсадках педагоги вміють зробити це ефективно. “Головне — розвивати в дитині її безмежні потенційні можливості, аби більше стало радості в її житті та світі”, — з книги Масару Ібука “Після трьох вже пізно”.


Коментарі

3
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Дмитрий, 26.02.2020, 21:01

Не всегда частный садик, означает комфортную обставновку и компетентных воспитателей. По опыту обучения в садике Смарт кидс, сеть "Краина Дитинства" могу сказать, что на первом месте стоит зарабатывание денег. Очень много рекламы, маркетинга и пустых обещаний, при этом профессиональный уровень персонала в основном достаточно низок и не соответствует ценнику.

Людмила, 10.11.2019, 13:03

Двое детей моих училось именно в этом саду, читаю и как приятно знать, что у моих детей были лучшие условия. Младшая сейчас в первом классе. Все спокойно, ребенок ходит с удовольствием, подготовлена к школе без стресса, очень заметно что она опережает своих сверстников и очень скучаем за уроками французского и Натали. Удачи вам!

Маша, 08.11.2019, 11:36

Главное, на мой взгляд, отличие частных садов от государственных - отношение. И за это отношение мы с мужем готовы платить. Государственный сектор "стух" - что поликлиники, что гос. и коммунальные организации, что школы и сады - полный треш. Не успел зайти - а уже чувствуешь себя виноватым. Лучше придумать способ, как заработать больше - но не переживать, что какая-то неудовлетворенная жизнью тетка искалечит психику моего ребенка.


Залишити коментар

Інші статті в категорії Освіта, наука