Як підготуватися до ЗНО?

Як підготуватися до ЗНО?

Перед вступом до ВНЗ одним із головних питань більшості абітурієнтів є як підготуватися до ЗНО. Цей екзамен — комплексна перевірка знань одразу за кілька років навчання, тому підготовка має свої нюанси і тонкощі. Ми розповімо про корисні поради, які допоможуть скласти тестування на максимальний бал.

Правильна самооцінка і допомога фахівців

Як тільки ви визначитеся зі списком предметів, необхідно оцінити для себе приблизний рівень ваших знань. Зробити це досить просто, пройшовши тести минулих років. У мережі можна запустити тестування онлайн, отримавши одразу ж підсумковий бал. Якщо велика кількість матеріалу для вас здається незнайомою, то краще записатися до репетитора або на курси підготовки до ЗНО онлайн https://planetaclub.com.ua/podgotovka-k-zno-onlayn чи офлайн, як вам зручніше. На курсах пропонують заняття в невеликих групах.

По-перше, ви заощадите зайвий час, оскільки робота в групі або з викладачем буде набагато продуктивнішою. Це актуально, якщо необхідно надолужити великий обсяг інформації — у цьому випадку буде важливим кожен вільний день. По-друге, підготовка з фахівцями проходить за
затвердженою програмою, тому ви пройдетеся по всіх необхідних темах. Досвідчений репетитор також буде задавати невеликі домашні завдання, які зроблять підготовку до ЗНО максимально корисною.

Що робити, якщо я хочу готуватися сам?

Як самостійно підготуватися до ЗНО? Нічого складного тут немає, якщо виконувати декілька простих рекомендацій. Багатьом буде набагато комфортніше працювати в домашній обстановці за індивідуальним графіком.
Вивчіть важливі поради підготовки до ЗНО, дотримуючись яких ви зможете швидко засвоїти інформацію навіть без репетиторів:

  • Знайдіть літературу. Вам необхідна теоретична база — це зазвичай підручники, причому підійдуть навіть ваші шкільні за різні класи навчання. Збірники завдань допоможуть засвоїти інформацію на практиці. Можна вдаватися до ГДЗ, але тільки якщо ви не зрозуміли будь-які принципи розв'язування задач.
  • Зручне робоче місце. Сидіти по кілька годин важко, тому подбайте, щоб крісло було максимально зручним, а на столі вистачало місця для всіх речей. Не забувайте робити невеликі перерви кожні 30-60 хвилин.
  • Ведіть конспекти. У підручниках інформація часто подається надлишково, тому головне і основне ви можете записувати в свій конспект. Це дозволить швидко знайти потрібну формулу, якийсь факт або правило.
  • Мотивація. Під час вирішення завдань можете робити собі невеликі нагороди у вигляді солодощів, щоб навчання не здавалося таким монотонним і нудним.

Ще один спосіб як швидко підготуватися до ЗНО — дивитися онлайн-уроки. У мережі є маса роликів з покроковим поясненням завдань з фізики, хімії, математики і не тільки. Це безкоштовний аналог репетиторства, але тільки якщо ви достатньо сумлінно і відповідально ставитесь до навчання.

Готуєтесь до вступу у заклад вищої освіти? Подивіться інструкцію зі вступу, щоб бути готовими до всіх нюансів та випробувань вступної кампанії.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта, наука