Англійська «з пелюшок»: 6 кроків, щоб виростити дитину двомовною

Англійська «з пелюшок»: 6 кроків, щоб виростити дитину двомовною

Хочете навчати свою дитину англійської, але не знаєте, з чого почати? У вашій родині є носій англійської, але цього недостатньо, аби малеча почала говорити іноземною? Як розвивати в дитині знання англійської на рівні з українською?

Сім’ї, де батьки походять з різних країн, вже зовсім не дивина. Проте далеко не кожна дитина зростає двомовною.

Світ розвивається, він стає доступнішим, ближчим, навіть меншим. І тепер киянин, що володіє англійською, може вільно обирати професію та працювати в будь-якій країні. Саме тому молоді батьки починають  замислюватися про лінгвістичну освіту дитини з наймолодшого віку.

Основний показник, коли друга мова дійсно стає рідною, це те, що малюк починає гратися, говорити уві сні та користуватися англійською у стресових ситуаціях. Вивчати другу мову можна майже паралельно з українською. Діти мають надзвичайно відкритий інтелект, що поглинає та засвоює інформацію, мов губка.  

Тож розповімо про 6 ефективних кроків, щоб виростити дитину двомовною:

  1. З чого варто почати вивчати мову? Звісно ж, з абетки! Придбайте або створіть англійську абетку у вигляді кубиків. Ліпіть букви із пластиліну. Малюйте їх. Створіть із них персонажів та вигадайте історію для кожної літери. Так вивчення англійської абетки стане для дитини цікавою пригодою!
  2. Казки, музика та відео. Англомовний контент можна почати використовувати з раннього віку. Діти значно легше та швидше, ніж ми, знайомляться з гаджетами та іншими перевагами цифрового світу. Використайте це як додаткове джерело трансляції англійського мовлення.
  3. Спосіб старий, як світ: вивчайте з малечею значення слів за картками з малюнками. Їх можна придбати чи виготовити самим. Якщо маєте старшу дитину — це буде цікавий та корисний досвід і для неї. Найпростіша та найефективніша гра з картками: покладіть у ряд шість карток та попросіть дитину повторити їх за вами. Кожного нового кругу забирайте одну з карток. Укінці дитина зможе відтворити усі шість слів напам’ять.
  4. Розвиваючі настільні ігри. Наприклад, гра «Скребл» або його спрощена версія. Її суть: від 2 до 4 учасників складають слова з кубиків. Чим більше слово — тим більше балів! Гра не тільки збагачує словниковий запас, розважає та пробуджує дух суперництва, а й допомагає запам’ятати правила написання великої кількості слів. Для початку спробуйте гру українською, а потім використовуйте й англійську абетку!
  5. Розділяйте мови. Якщо ви володієте англійською, то, звісно, можете спілкуватися нею з дитиною. Проте не використовуйте дві мови в одній ситуації. Наприклад, використовуючи перед сном фразу «Good night, sleep tight», не варто перекладати її українською. Діти мають розвинене мовне чуття, тож ваших жестів та самої ситуації буде цілком достатньо, щоб зрозуміти значення слів: добраніч, спи міцно.
  6. З 5-6 років уже варто підбирати мовну школу. Домашнє навчання — це добре, воно дає перші результати. Але глибинне вивчення мови з використанням правильної методики та подолання мовного бар’єра може забезпечити лише систематичне навчання у мовній школі.

Так, для ефективного вивчення англійської мови потрібно застосовувати інтерактивні прийоми, урок повинен складатися з 80% розмовної практики та постійних  повторень.

Існує думка, що при вивченні мов дуже важливо дотримуватися технології, яка базується на довготривалому запам’ятовуванні слів. До прикладу, щоб слово зберігалося в короткостроковій пам’яті, його потрібно повторити приблизно 30 разів. Для того, щоб слово збереглося у проміжній пам’яті, то його слід повторити ще 150 разів, і тоді воно зберігатиметься 48 годин у вашій пам’яті. Проте, для того, щоб запам’ятати слово практично назавжди, його треба повторити іще 100 разів. Таким чином, сума повторень сягає приблизно 280 разів, а це зовсім не мало! 

Саме за такою технологією, як і у школі англійської мови Flash, має бути структуроване навчання, для того, щоб уже вкінці першого рівня дитина змогла перекладати 71 слово за 35 секунд (10 речень із 7 граматичними структурами). І це не випадково. Адже головна теза навчання має бути — англійська, яку розуміють, результати, що бачать усі. Такому результату чудово сприяють групові заняття, які допомагають малечі не лише запам’ятовувати слова, а й соціалізуватися та подолати мовний бар’єр за допомогою постійної практики.

Отже, наразі є багато можливостей та методик для вивчення мов, зокрема англійської. А також важливим фактором є розташування школи, адже чим ближче вона знаходиться, тим доступніше стає навчання. В сучасному світі тенденція йде до  проведення занять прямо у школах, де навчаються ваші діти. До прикладу, як у школі англійської мови Flash, можна відвідувати заняття англійської мови максимально близько  до вашого дому чи займатися прямо у школі дитини. 

Більше інформації про навчання у Flash на сайті: grow.flashstudies.net


Коментарі

5
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Alex ( с. Піщане ), 29.03.2023, 13:11

Прислухаюся до відгуків та скористаюся можливістю вивчити другу мову

Юлія, 22.02.2022, 12:10

Методика школи Flash дійсно працює, і свідченням тому є відгуки студентів. Чудові викладачі школи завжди готові поділитися лайфхаками щодо вивчення мови. Просто найкращі❤️

Софія, 22.02.2022, 12:06

Дуже цікаві методи, які можна з легкістю використовувати) думаю, що діткам так буде дуже легко засвоїти нову мову.

Олена, 22.02.2022, 12:00

Для мене важливим питання з двомовністю стало зовсім недавно. Адже раніше я з чоловіком не планували проживати в іншій країні за кордоном. Зараз, коли ми будемо переїздити? ми вирішили підготувати свою донечку до мовного бар'єру, який може виникнути. Я випадково знайшла цю статтю і мене це зацікавило. Саме найголовніше, що в школі мені все пояснили, розповіли про їхню методику та відповіли на всі питання. Тепер мені не так страшно, що моя донька буде мати проблеми з розмовою, адаптацією і життям за кордоном. Дякую вам Flash)

Вікторія, 22.02.2022, 11:55

Дякую, буду використовувати обовязково і хочу спробувати пробний у Вас!


Залишити коментар

Інші статті в категорії Освіта, наука