Профорієнтаційний тест — швидкий спосіб визначитися з професією

Профорієнтаційний тест — швидкий спосіб визначитися з професією

Що робити, щоб обрати оптимальний напрям діяльності, який повною мірою відповідатиме твоїм задаткам і талантам? Наразі відповідь на це питання дає лише профорієнтація — комплекс заходів, які мають на меті допомогти виявити вподобання дитини, розкрити її здібності та підібрати напрям діяльності з урахуванням якостей особистості та вимог сучасного ринку праці.

Вибір професії — один із головних виборів у житті, особливо для цьогорічних випускників, які ще вагаються з визначенням університету.

Вченими доведено, що якість життя (сімейне щастя, високооплачувана робота, кількість друзів, загальний фізичний стан) напряму пов’язана з тим, чи подобається людині справа, якою вона займається — чи є у людини здібності до цієї справи й чи ця справа забезпечує людину фінансово.

На жаль, статистика в Україні показує, що понад 60 % випускників закладів вищої освіти працюють не за спеціальністю, а ще 18 % хотіли б змінити професію. Тому наразі близько 70 % людей віком від 30 до 35 років працюють не за спеціальністю.

Тож як зрозуміти випускнику середньої школи, чи стане обрана професія шансом реалізувати в майбутньому свої мрії, чи принесе розчарування? Чи не пройдуть марно роки навчання у закладі вищої освіти? Чи принесе обрана професія високий рівень життя чи змусить після закінчення наново опановувати іншу діяльність?

Сьогодні в Україні вибір майбутньої професії переважно ґрунтується на інтуїтивному виборі батьків, які в міру свого розуміння проблеми нав’язують дитині свої переконання, нереалізовані мрії, оманливий престиж професії. І як результат — втрачений час, поховані таланти, розчарування в житті.

Що ж робити, щоб обрати оптимальний напрям діяльності, який повною мірою відповідатиме твоїм задаткам і талантам?

Зараз відповідь на це питання дає лише профорієнтація — комплекс заходів, які мають на меті допомогти виявити уподобання дитини, розкрити її здібності та підібрати напрям діяльності з урахуванням якостей особистості та вимог сучасного ринку праці.

Усі розуміють, що мета профорієнтації — виявити унікальні здібності старшокласника, його вподобання та психологічні особливості та окреслити пріоритетні напрями вибору професії. Але в інтернеті є безліч тестів, які дають досить сумнівні результати.

Всеукраїнський проєкт з профорієнтації допоміг великій кількості абітурієнтів визначитися з майбутньою професією та вступити в кращі заклади вищої освіти.

Щоб визначитися з майбутнім фахом, також можна пройти тестування на платформі з профорієнтації та розвитку кар'єри від Державної служби зайнятості України. Це дозволить оцінити власний потенціал.

Пройдіть тести на профорієнтацію, щоб було легше визначитися з майбутньою професією.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука Робота для студентів, початок кар'єри