Блог навчальних закладів

Знайдено 47 статей

НМТ-2024: 10 порад як підготуватися до тестування з англійської мови

У 2024 році англійська мова є вибірковим предметом на НМТ. Однак для вступу на деякі спеціальності її складати обовʼязково. А яку навчальну стратегію обрати та як готуватись, щоб підвищити шанси на успіх — розповімо у цьому матеріалі.

Звідки походять англійські слова? Короткий екскурс в історію English

Англійська — це не лише засіб міжнародного спілкування, а й могутній культурний феномен, що «експортує» свої слова та вирази в інші мови. Однак, звідки походить англійська лексика та які мови вплинули на її формування?

Як почати вивчати англійську «з нуля»: покрокова інструкція

Володіння англійською відкриває безліч можливостей для карʼєрного зростання, подорожей світом та культурного обміну. Однак з чого розпочати свій шлях у вивченні іноземної мови, особливо, коли цей процес здається таким довгим та недосяжним?

10 red flags, на які варто зважати під час вибору курсів англійської

Починаючи вивчати англійську мову на спеціалізованих курсах, студент очікує отримати гарний результат та якісний підхід до освітнього процесу. Проте, на жаль, не всі навчальні заклади та викладачі можуть їх забезпечити. 

Маловідомі звичаї та традиції святкування Різдва в англомовних країнах

Різдво — час радості, єднання та величезної кількості унікальних звичаїв, що відображають культурне розмаїття англомовних країн. Що готують на Святвечір у Канаді? Які колядки вчать лондонські діти? Яким подарункам віддають перевагу у США?

Як зрозуміти молодіжний сленг: розбираємо лексику із соцмереж

Мільйони підлітків у світі спілкуються «своєю» мовою — використовують жаргонні слова, скорочення та запозичення. Ми допоможемо зрозуміти сучасне покоління і розповімо про 35 термінів, якими спілкується молодь.

50 англіцизмів, що глибоко увійшли в нашу щоденну розмову

Протягом років англійські слова закріпилися у різних сферах діяльності українців. Це відбувалося завдяки інтернету, популярності іноземних фільмів та музики. Водночас наявність запозичень з англійської підкреслює важливість вивчення цієї мови.

10 найпоширеніших помилок під час вивчення англійської мови і як їх можна уникнути

Попри те, що існує безліч можливостей для вивчення англійської мови, багато людей стикаються з численними помилками.

10 переваг вивчення англійської мови онлайн

Без сумніву вивчення мови міжнародного спілкування дуже корисне для особистого зростання, але чи знаєте ви про переваги її опанування в онлайн-форматі?

Як покращити свої Reading Skills? Поради та стратегії

Про користь читання можна говорити вічно. Проте як на практиці покращити читацькі навички, отримати максимум знань і задоволення?